Odin

Door onze interesse in de Tweede Wereldoorlog en de nauwe betrokkenheid van de eigenaren van Odin met STIWOT, staan hieronder een groot aantal websites met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. De twee eigenaren van Odin zijn respectievelijk oprichter en bestuurslid van deze stichting. Beide doen zij het werk voor deze stichting, net als de vele andere vrijwilligers, geheel op vrijwillige basis.

Portfolio - CMS

Odin Partner System

Odin Partner System, of OPS, is een zeer uitgebreide versie van Odin's Content Management Systeem (OCMS). OPS was in gebruik als backoffice van Wo2Shop.nl en HistoryBooks.nl.

OPS wordt op maat gemaakt voor de grotere em veeleisende websites en webshops. Het kan voorzien worden van allerlei rapportage en administratie-opties.

Mombarg Online Systeem

Een bedrijfsbreed systeem ter ondersteuning van de verkoop, werkvoorbereiding, planning, inkoop, administratie en productie. Dit op maat gemaakte software systeem is samen met het bedrijf uitgedacht en stap voor stap ontwikkeld en in gebruik genomen.

De betonnen elementen van deze fabriek kunt u door heel Nederland tegenkomen, keurig voorzien van een etiket uit het Odin ICT systeem.

MySTIWOT

MySTIWOT is een op OPS gebaseerd uitgebreid content management systeem dat niet zo zeer door Odin is gebouwd, maar wel de medewerkers van Odin, die als vrijwilligers ook voor STIWOT werken.

Het biedt de medewerkers van STIWOT de mogelijkheid om online alle websites van de stichting te bewerken. Er kunnen artikelen en pagina's aan websites toegevoegd worden. Het geeft diverse rapportage mogelijkheden over de prestaties van de websites en bied extra's voor de donateurs van de stiching.

MySTIWOT wordt momenteel, onder andere, gebruikt voor de sites: Go2War2.nl, Oorlogsmusea.nl en WW2Awards.com.

Portfolio - Websites

ScooterPlezier.nl

ScooterPlezier.nl is de website van Scooter Nederland BV. Een grote scooter-speciaalzaak in het midden van het land. Scooter Nederland biedt een zeer ruim assortiment in merken en modellen. Dit wordt meteen duidelijk bij een bezoek aan de website.

Wo2Shop.nl

Wo2Shop.nl is een webshop gespecialiseerd in boeken en schaalmodellen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog.nl. Odin Books, als onderdeel van de Odin Groep, werkt hiervoor samen met ToysUnlimited.nl.

De site heeft een zuster website; Historybooks.nl. Deze webshop richt zicht momenteel op kleine informatieve boeken over alle aspekten van de geschiedenis en wordt in zijn geheel beheert door Odin Books.

Beide websites maken gebruik van het eerder genoemde OPS systeem, voor artikel- en voorraadbeheer, de administratie en de koppeling met online betalingssystemen.

CranePictures.net

CranePictures.net is een online community voor mensen die geďnteresseerd zijn in hijskranen. Op deze website kunnen mensen foto's plaatsen, beoordelen en er op reageren, waardoor er interactie tussen de verschillende gebruikers ontstaat.

De website wordt aangestuurd door een een standaard OPS van Odin ICT. En wordt beheerd in een systeem tegelijk met Wo2Shop.nl en Historybooks.nl. Zo kunnen er in de toekomst koppelingen worden gelegd met diverse beheersystemen of uitbreidingsopties.

OnderDePanne.com

Hotel Café Restaurant "Onder de Panne" wilde graag een website waarin de schitterende omgeving van Eijsden in terug te vinden is. Dit is gerealiseerd door veel gebruik te maken van foto's. Daarnaast is er voor gekozen om door middel van luchtfoto's van Google Earth een indruk te geven van de omgeving en de route naar de eetgelegenheid.

De menukaart is altijd up-to-date te houden via een op OPS gebaseerd CMS.

Zowel het design als de techniek zijn gerealiseerd door Odin ICT.

WW2Awards.com

WW2Awards.com is een andere website van STIWOT die door de medewerkers van Odin als vrijwilligers zijn gebouwd. Het design van deze website was in handen van Ewoud van Eig.

Deze site maakt, net als de andere websites van STIWOT, voor haar beheer gebruik van MySTIWOT, een op OPS gebaseerd CMS.

WW2Awards.com is een site waar alle medailles en de ontvangers van deze medailles in de Tweede Wereldoorlog op komen te staan. In de database zitten momenteel meer dan 1.750 medailles en bijna 35.000 personen.

De website wordt geheel gevuld door de vrijwilligers van STIWOT.

Oorlogsmusea.nl

Deze site geeft een overzicht van de musea, monumenten, bezienswaardigheden en monumenten met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in de Benelux, Normandië en Duitsland.

Oorlogsmusea.nl is een website van en door STIWOT en is enkel qua techniek gebouwd door een medewerker van Odin (in zijn hoedanigheid als vrijwilliger voor STIWOT). Het design is in zijn geheel verzorgt door Ewoud van Eig.

Oorlogsmusea.nl wordt in zijn geheel beheert door MySTIWOT, het content management systeem van de stichting dat hierboven reeds beschreven is.